Ε Λ Λ Η Ν Ι Κ Η   Δ Η Μ Ο Κ ΡΑ Τ Ι Α

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ

ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ

----------

ΠΕΡ/ΚΗ Δ/ΝΣΗ Π & Δ ΕΚΠ/ΣΗΣ ΔΥΤ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Δ/ΝΣΗ Δ/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ ΚΟΖΑΝΗΣ

ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΑΙΑΝΗΣ

 

 

 

 

 

 

 

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Στην Καισάρεια της Καππαδοκίας το Γυμνάσιο Αιανής

 

Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι εργασίες της 4ης και τελευταίας συνάντησης σχολικών μονάδων της Ευρώπης στην Καισάρεια της Καππαδοκίας στην Τουρκία, την περασμένη εβδομάδα, η οποία διεξήχθη στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus+ ΚΑ2. Αντιπροσωπεία του Γυμνασίου Αιανής και του Γενικού Λυκείου Βελεστίνου Μαγνησίας εκπροσώπησε τη χώρα μας δίνοντας το παρόν με εργασίες μαθητών, δημιουργίες έργων και στοιχεία ερευνών.

Τα σχολεία συμμετέχουν σ’ ένα πολυμερές Project του Erasmus+ ΚΑ2 - Σχολική Εκπαίδευση, με τίτλο «MyEurope, myFuture, myResponsibility. Energyandsustainability» (Η Ευρώπη μου, το μέλλον μου, η ευθύνη μου. Ενέργεια και βιωσιμότητα), το οποίο αποτελεί μέρος της συνεργασίας για την καινοτομία και την ανταλλαγή ορθών πρακτικών και υποστηρίζεται οικονομικά από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Οι χώρες εταίροι που συμμετέχουν στο πρόγραμμα είναι η Ελλάδα με δύο σχολεία – το Γυμνάσιο Αιανής Κοζάνης και το Γενικό Λύκειο Βελεστίνου Μαγνησίας- η Ρουμανία, η Γερμανία, το Λουξεμβούργο, η Τσεχία και η Τουρκία, ενώ η χρονική διάρκεια είναι δύο έτη (2016 – 2018).

Κύριος σκοπός του προγράμματος παραμένει η δυναμική της συμβολής στη βελτίωση της ποιότητας της εκπαίδευσης στην Ευρώπη μέσω ανταλλαγής σχολικών και εξωσχολικών δραστηριοτήτων. Στο πλαίσιο αυτής της Ευρωπαϊκής διασχολικής συνεργασίας, οι τρεις πρώτες συναντήσεις πραγματοποιήθηκαν στη Ρουμανία, στην Ελλάδα και στην Τσεχία, ενώ η τέταρτη ολοκληρώθηκε στην Τουρκία με απαράμιλλη την φιλοξενία των συντελεστών της γειτονικής χώρας.

 

 

 

Το πρόγραμμα ολοκληρώνεται στο τέλος της σχολικής χρονιάς με την υλοποίηση των εργασιών των σχολείων-εταίρων και τα αποτελέσματά του, αφού κοινοποιηθούν, θα είναι διαθέσιμα στις ιστοσελίδες των σχολικών μονάδων αλλά και σε αυτήν του προγράμματος  http://www.eufures.eu/

 
Ο ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ
Μιχάλης Παππάς
ΠΕ02 Φιλόλογος

 

 

 

 

 

 

Joomla Templates by Joomla51.com