Πέμπτη, 30th June 2022
10:34:44pm

Our location

Home

Στο Weiskirchenτης Γερμανίας βρέθηκε πριν από λίγες μέρες αντιπροσωπεία του Γυμνασίου Aιανής Κοζάνης, στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος Comenius. Το σχολείο βασικής εκπαίδευσης Eichenlaubschule ήταν το ίδρυμα το οποίο υποδέχθηκε τις συμμετέχουσες αντιπροσωπείες.

 

Η επίσκεψη εντάσσεται στο πλαίσιο διετούς προγράμματος πολυμερούς σχολικής σύμπραξης Comenius με τίτλο (?Living in a multicultural Europe without losing our own identity?) «Ζώντας σε μια πολυπολιτισμική Ευρώπη δίχως να χάσουμε την ταυτότητά μας». Στη συνάντηση, η οποία έγινε στις 04 μέχρι τις 08 Μαΐου, συμμετείχαν 20 εκπαιδευτικοί και  65 μαθητές από  επτά χώρες (Γερμανία, Ελλάδα, Ιταλία, Λουξεμβούργο, Ρουμανία, Τουρκία, Τσεχία). Το Γυμνάσιο Αιανής εκπροσωπήθηκε από τον Διευθυντή του Σχολείου κ. Μιχάλη Παππά, τον υπεύθυνο του προγράμματος κ. Απόστολο Κουβάτα, μία μαθήτρια της Β? και δύο της Γ? τάξης, ενώ την αντιπροσωπεία συνόδευσε ο Δ/ντης Β/θμιας Εκπ/σης Κοζάνης κ. Κοσμάς Σαββιλωτίδης

Μαθητές και καθηγητές είχαν την ευκαιρία να ξεναγηθούν στο σχολείο, να παρακολουθήσουν μαθήματα και να συμμετάσχουν σε πολιτιστικές και αθλητικές δραστηριότητες, οι οποίες εντάσσονταν στο καθημερινό ωρολόγιο πρόγραμμα. Παράλληλα, περιηγήθηκαν και απόλαυσαν την πανέμορφη φύση και τα τοπία της  ευρύτερης περιοχής, ενώ φιλοξενήθηκαν από τους δημάρχους του Weiskirchen και του Saarbr?cken, πρωτεύουσα της επαρχίας τουSaarland.

Στο σύντομο χρονικό διάστημα της παραμονής τους επιτεύχθηκαν οι στόχοι της επίσκεψης, που ήταν η γνωριμία με νέους μαθητές και καθηγητές, η εξοικείωση με τις πολιτισμικές εκφάνσεις της φιλοξενούσας  χώρας, η ανοικτή, ανεκτική και χωρίς προκαταλήψεις επικοινωνία με ανθρώπους διαφορετικών εθνικοτήτων και πολιτισμών.

Με τη συγκεκριμένη συνάντηση έκλεισε και ο κύκλος των συναντήσεων του διετούς προγράμματος που ξεκίνησε τον Σεπτέμβρη του 2012 και μέσα σε συγκινησιακό κλίμα δόθηκε υπόσχεση για τη συνέχεια της επικοινωνίας μεταξύ όλων των εταίρων.

Όλο το πρόγραμμα με τις συναντήσεις και τις εργασίες των μαθητών παρουσιάστηκε την Τρίτη 20/05/2014, σε ειδική εκδήλωση, η οποία έλαβε χώρα στην αίθουσα εκδηλώσεων του Σχολείου με τη συμμετοχή  μαθητών, εκπαιδευτικών, γονέων και εκπροσώπων φορέων της τοπικής αυτοδιοίκησης, κλείνοντας έτσι με τον καλύτερο τρόπο τη σχολική χρονιά.

 

Joomla Templates by Joomla51.com