Πέμπτη, 30th June 2022
11:33:03pm

Our location

Home

 

Την Καισάρεια της Καππαδοκίας, και πιο συγκεκριμένα το  σχολείο Yahya Kemal Beyatli Ilkogretim Okulu, που αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα σχολεία του Kayseri, επισκέφθηκαν την Κυριακή 24 μέχρι την Παρασκευή 29 Μαρτίου 2013ο Διευθυντής και ο υπεύθυνος του Προγράμματος και τρεις μαθήτριες του Γυμνασίου Αιανής. Η επίσκεψη εντάσσεται στα πλαίσιαKayseri
του διετούς διάρκειας πρόγραμματος Comenius με τον τίτλο " Ζώντας σε μια πολυπολιτισμική Ευρώπη δίχως να χάσουμε την ταυτότητά μας" (?Living in a multicultural Europe without losing our own identity?). Στην εν λόγω συνάντηση συμμετείχαν 17 εκπαιδευτικοί από 6 χώρες και 12 μαθητές από Ελλάδα, Γερμανία, Ιταλία, Τσεχία, Ρουμανία και Λουξεμβούργο.
Οι καθηγητές και οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να ξεναγηθούν στο σχολείο και στη πόλη του Kayseri, όπως επίσης και στην περιοχή της Καππαδοκίας.
Όπως και στις προηγούμενες επισκέψεις, οι εκπαιδευτικοί επισκέφτηκαν το σχολείο, παρακολούθησαν την γιορτή υποδοχής, διδασκαλία στις τάξεις και παρακολούθησαν διαλέξεις για εκπαιδευτικά θέματα. Μαθητές και εκπαιδευτικοί συμμετείχαν στην ανοιξιάτικη γιορτή του σχολείου και άλλες πολιτιστικές εκδηλώσεις.
Οι μαθητές του γυμνασίου μας προετοίμασαν παρουσίαση, η οποία σαν θέμα της είχε το Αρχαιολογικό Μουσείο της Αιανής, ενώ παρεμφερή θέματα παρουσίασαν και μαθητές των άλλων χωρών.
Το ταξίδι  είχε για τους μαθητές αποτελέσματα σε πολλαπλά επίπεδα: επικοινώνησαν με μαθητές από άλλες χώρες, αντάλλαξαν απόψεις και εμπειρίες, διασκέδασαν όλοι μαζί ξεπερνώντας θρησκευτικές και άλλες πολιτισμικές διαφορές, και ένιωσαν ότι αυτά που ενώνουν τους ανθρώπους είναι πολύ περισσότερα από αυτά που τους χωρίζουν.
img 3218
 
 
Joomla Templates by Joomla51.com