Στο Weiskirchenτης Γερμανίας βρέθηκε πριν από λίγες μέρες αντιπροσωπεία του Γυμνασίου Aιανής Κοζάνης, στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος Comenius. Το σχολείο βασικής εκπαίδευσης Eichenlaubschule ήταν το ίδρυμα το οποίο υποδέχθηκε τις συμμετέχουσες αντιπροσωπείες.

 

Η επίσκεψη εντάσσεται στο πλαίσιο διετούς προγράμματος πολυμερούς σχολικής σύμπραξης Comenius με τίτλο (?Living in a multicultural Europe without losing our own identity?) «Ζώντας σε μια πολυπολιτισμική Ευρώπη δίχως να χάσουμε την ταυτότητά μας». Στη συνάντηση, η οποία έγινε στις 04 μέχρι τις 08 Μαΐου, συμμετείχαν 20 εκπαιδευτικοί και  65 μαθητές από  επτά χώρες (Γερμανία, Ελλάδα, Ιταλία, Λουξεμβούργο, Ρουμανία, Τουρκία, Τσεχία). Το Γυμνάσιο Αιανής εκπροσωπήθηκε από τον Διευθυντή του Σχολείου κ. Μιχάλη Παππά, τον υπεύθυνο του προγράμματος κ. Απόστολο Κουβάτα, μία μαθήτρια της Β? και δύο της Γ? τάξης, ενώ την αντιπροσωπεία συνόδευσε ο Δ/ντης Β/θμιας Εκπ/σης Κοζάνης κ. Κοσμάς Σαββιλωτίδης

Μαθητές και καθηγητές είχαν την ευκαιρία να ξεναγηθούν στο σχολείο, να παρακολουθήσουν μαθήματα και να συμμετάσχουν σε πολιτιστικές και αθλητικές δραστηριότητες, οι οποίες εντάσσονταν στο καθημερινό ωρολόγιο πρόγραμμα. Παράλληλα, περιηγήθηκαν και απόλαυσαν την πανέμορφη φύση και τα τοπία της  ευρύτερης περιοχής, ενώ φιλοξενήθηκαν από τους δημάρχους του Weiskirchen και του Saarbr?cken, πρωτεύουσα της επαρχίας τουSaarland.

Στο σύντομο χρονικό διάστημα της παραμονής τους επιτεύχθηκαν οι στόχοι της επίσκεψης, που ήταν η γνωριμία με νέους μαθητές και καθηγητές, η εξοικείωση με τις πολιτισμικές εκφάνσεις της φιλοξενούσας  χώρας, η ανοικτή, ανεκτική και χωρίς προκαταλήψεις επικοινωνία με ανθρώπους διαφορετικών εθνικοτήτων και πολιτισμών.

Με τη συγκεκριμένη συνάντηση έκλεισε και ο κύκλος των συναντήσεων του διετούς προγράμματος που ξεκίνησε τον Σεπτέμβρη του 2012 και μέσα σε συγκινησιακό κλίμα δόθηκε υπόσχεση για τη συνέχεια της επικοινωνίας μεταξύ όλων των εταίρων.

Όλο το πρόγραμμα με τις συναντήσεις και τις εργασίες των μαθητών παρουσιάστηκε την Τρίτη 20/05/2014, σε ειδική εκδήλωση, η οποία έλαβε χώρα στην αίθουσα εκδηλώσεων του Σχολείου με τη συμμετοχή  μαθητών, εκπαιδευτικών, γονέων και εκπροσώπων φορέων της τοπικής αυτοδιοίκησης, κλείνοντας έτσι με τον καλύτερο τρόπο τη σχολική χρονιά.

 

DSCF3435

Στο Quindo di Treviso της Ιταλίας βρέθηκε την περασμένη εβδομάδα αντιπροσωπεία του Γυμνασίου Aιανής Κοζάνης, στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος Comenius. Το σχολείο βασικής εκπαίδευσης Istituto Compresivo Statale ?G. Ciardi? ήταν το ίδρυμα το οποίο υποδέχθηκε τις συμμετέχουσες αντιπροσωπείες.

Η επίσκεψη εντάσσεται στο πλαίσιο διετούς προγράμματος πολυμερούς σχολικής σύμπραξης Comenius με τίτλο

Περισσότερα...

«Ζώντας σε μια πολυπολιτισμική Ευρώπη χωρίς να χάσουμε την ταυτότητά μας»

 
Το Γυμνάσιο Αιανής συμμετέχοντας στο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Comenius με τίτλο «Ζώντας σε μια πολυπολιτισμική Ευρώπη χωρίς να χάσουμε την ταυτότητά μας», πρόκειται να υποδεχθεί τις σχολικές αντιπροσωπείες έξι χωρών - Weiskirchen της Γερμανίας, Trevisoτης Ιταλίας, Erpeldangeτου Λουξεμβούργου, Barlad της Ρουμανίας, Kdyneτης Τσεχίας, Kayseri της Τουρκίας - μεταξύ 09-13 Δεκεμβρίου 2013.
Στο διάστημα αυτό, θα λάβουν χώρα διάφορες εκδηλώσεις με εκπαιδευτικές δραστηριότητες στο Γυμνάσιο (διδασκαλία, θεατρική παράσταση της «Ειρήνης» του Αριστοφάνη, χορωδία, χορευτικό κ.α.) και στο Μουσείο Αιανής (ξενάγηση του εκθεσιακού χώρου στα Ελληνικά και Αγγλικά, εκπαιδευτικά προγράμματα στις ίδιες γλώσσες , τα οποία θα υλοποιήσουν οι μαθητές του Γυμνασίου), ενώ θα συμμετέχουν και στην εκδήλωση της τοπικής κοινότητας για τον χριστουγεννιάτικο στολισμό της πλατείας.

Παράλληλα οι επισκέπτες εκπαιδευτικοί υπό τη συνοδεία της ελληνικής αντιπροσωπείας, θα επισκεφθούν το Δήμαρχο Κοζάνης και την Περιφερειακή Διευθύντρια Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτ. Μακεδονίας την Τρίτη 10/12/2013 στις 09:00 και 10:30 αντίστοιχα.
   

  Ο ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΗΣ COMENIUS

        Κουβάτας Αποστόλης
           ΠΕ04   Φυσικός
 Ο ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ
Μιχάλης Παππάς
ΠΕ02 Φιλόλογος

Στο Erpeldange του Λουξεμβούργου βρέθηκε την περασμένη εβδομάδα αντιπροσωπεία του Γυμνασίου Aιανής Κοζάνης, στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος Comenius. Το σχολείο βασικής εκπαίδευσης SchoulzentrumIERPELDENG ήταν το ίδρυμα το οποίο υποδέχθηκε τις συμμετέχουσες αντιπροσωπείες.

Η επίσκεψη εντάσσεται στο πλαίσιο

Περισσότερα...


kdyne czech republic  2013 367.jpgczechrep.jpgkdyne czech republic  2013 249.jpgkdyne czech republic  2013 099.jpgkdyne czech republic  2013 133.jpgkdyne czech republic  2013 428.jpgkdyne czech republic  2013 319.jpgkdyne czech republic  2013 362.jpgkdyne czech republic  2013 135.jpgkdyne czech republic  2013 437.jpg

Στο Kdyn? της Τσεχίας βρέθηκε την περασμένη εβδομάδα αντιπροσωπεία του Γυμνασίου Aιανής, στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος Comenius. Το σχολείο βασικής εκπαίδευσης Masarykova Skola ήταν το ίδρυμα το οποίο

Περισσότερα...

 

Την Καισάρεια της Καππαδοκίας, και πιο συγκεκριμένα το  σχολείο Yahya Kemal Beyatli Ilkogretim Okulu, που αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα σχολεία του Kayseri, επισκέφθηκαν την Κυριακή 24 μέχρι την Παρασκευή 29 Μαρτίου 2013ο Διευθυντής και ο υπεύθυνος του Προγράμματος και τρεις μαθήτριες του Γυμνασίου Αιανής. Η επίσκεψη εντάσσεται στα πλαίσιαKayseri
του διετούς διάρκειας πρόγραμματος Comenius με τον τίτλο " Ζώντας σε μια πολυπολιτισμική Ευρώπη δίχως να χάσουμε την ταυτότητά μας" (?Living in a multicultural Europe without losing our own identity?). Στην εν λόγω συνάντηση συμμετείχαν 17 εκπαιδευτικοί από 6 χώρες και 12 μαθητές από Ελλάδα, Γερμανία, Ιταλία, Τσεχία, Ρουμανία και Λουξεμβούργο.
Οι καθηγητές και οι μαθητές είχαν την ευκαιρία

Περισσότερα...

Αντιπροσωπεία του Γυμνασίου Αιανής Κοζάνης βρέθηκε την περασμένη εβδομάδα στο Barlad της Ρουμανίας στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος Comenius.
Το σχολείο συμμετέχει σ? ένα πολυμερές Πρότζεκτ του Comenius, με τίτλο «Living in amulticultural Europe without losing our own identity»  (Ζώντας σε μια πολυπολιτισμική Ευρώπη, χωρίς να χάσουμε την ταυτότητά μας), το οποίο αποτελεί μέρος της «Δια βίου μάθησης» και υποστηρίζεται οικονομικά από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Οι χώρες εταίροι στο πρόγραμμα είναι η Ελλάδα, η Ρουμανία, η Γερμανία, το Λουξεμβούργο, η Ιταλία, η Τσεχία, και η Τουρκία

Περισσότερα...

Joomla Templates by Joomla51.com