Με επιτυχία στέφθηκε και η δεύτερη συνάντηση του πρότυπου τριμερούς δικτύου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης στο οποίο συμμετέχει και το Γυμνάσιο Αιανής.1111

Το δίκτυο συστάθηκε στο πλαίσιο του σχολικού προγράμματος περιβαλλοντικής εκπαίδευσης με κοινό τίτλο «Εναλλακτικός Τουρισμός: δασικά και λιμναία μονοπάτια στις περιοχές Κάρλας, Πηλίου και Πολυφύτου μας» με τριμερή θεματική, το οποίο υλοποιούν οι παιδαγωγικές ομάδες περιβαλλοντικής εκπαίδευσης των Γυμνασίων Αιανής Κοζάνης, Καναλίων και Τρικερίου Μαγνησίας για τη σχολική χρονιά 2012-2013.

Η πρώτη συνάντηση υλοποιήθηκε στην Αιανή στις 8-9 Μαρτίου 2013, ενώ η δεύτερη στα Κανάλια Μαγνησίας στις 19-20 Απριλίου 2013.  Κατά τη διάρκεια αυτής, οι μαθητές και οι καθηγητές, που συμμετείχαν στο πρόγραμμα, είχαν την ευκαιρία να γνωριστούν καλύτερα,

Περισσότερα...

 

Μετά από την επιτυχημένη περυσινή συνεργασία με το Γυμνάσιο Καναλίων Μαγνησίας, στο πλαίσιο του προγράμματος περιβαλλοντικής εκπαίδευσης, θεωρήσαμε καλό, όχι μόνο να συνεχίσουμε και φέτος τη συνεργασία, αλλά και να την επεκτείνουμε με τη συμμετοχή του Γυμνάσιου Τρικερίου Μαγνησίας.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει ανταλλαγές επισκέψεων μεταξύ των σχολείων, η πρώτη από τις οποίες έγινε την Παρασκευή 8 και το Σάββατο 9 Μαρτίου 2013, ως εξής:

Περισσότερα...


Περιβαλλοντικό πρόγραμμα 2011-2012

Το σχολικό έτος 2011-2012 η περιβαλλοντική ομάδα του σχολείου μας ασχολήθηκε με το θέμα "Αγροτουρισμός και διαχείριση νερού". Στα πλαίσια αυτού του προγράμματος, το σχολείο μας συνεργάστηκε με το Γυμνάσιο Καναλίων Μαγνησίας, δημιουργήθηκε ένα γκρουπ συνεργασίας και ηλεκτρονικής συνεύρεσης μαθητών και καθηγητών των δύο σχολείων (http://www.facebook.com/groups/372565742772656/) και έλαβε μέρος κοινή επίσκεψη στο Περιβόλι Γρεβενών ( κοντά στον εθνικό δρυμό Βάλια Κάλντα).

 

Στιγμιότυπα

 

 Η κοινή τριήμερη περιβαλλοντική εκδρομή ήταν η κατάληξη ενός πρωτότυπου περιβαλλοντικού προγράμματος που πραγματοποίησαν τα δύο Γυμνάσια. Πρόκειται για ένα πρωτότυπο εγχείρημα, αφού για πρώτη φορά οργανώνεται συνεξέταση ενός θέματος και κοινή εκδρομή από δύο σχολεία, οι εκπαιδευτικοί και οι μαθητές των οποίων όχι μόνο απέχουν χιλιόμετρα μεταξύ τους, αλλά και δεν είχαν καμία προηγούμενη επαφή και επικοινωνία μεταξύ τους.

Περισσότερα...

Joomla Templates by Joomla51.com