Μετά από την επιτυχημένη περυσινή συνεργασία με το Γυμνάσιο Καναλίων Μαγνησίας, στο πλαίσιο του προγράμματος περιβαλλοντικής εκπαίδευσης, θεωρήσαμε καλό, όχι μόνο να συνεχίσουμε και φέτος τη συνεργασία, αλλά και να την επεκτείνουμε με τη συμμετοχή του Γυμνάσιου Τρικερίου Μαγνησίας.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει ανταλλαγές επισκέψεων μεταξύ των σχολείων, η πρώτη από τις οποίες έγινε την Παρασκευή 8 και το Σάββατο 9 Μαρτίου 2013, ως εξής:

 

 

Παρασκευή 8 Μαρτίου 2013

12:30 Άφιξη στην Αιανή των μαθητών των Γυμνασίων Καναλίων και Τρικερίου

13:30 Παρακολούθηση εκπαιδευτικού προγράμματος «Διαχείριση Νερού» του αρχαιολογικού μουσείου Αιανής  και περιήγηση στον εκθεσιακό χώρο του Μουσείου.

15:00 Περιηγητική δραστηριότητα στο «μονοπάτι του νερού» και εκπαιδευτική δραστηριότητα.

 

Σάββατο 9 Μαρτίου 2013

09:00 Ξενάγηση στο υπό κατασκευή φράγμα το Ιλαρίωνα στην Αιανή

11:00 Ξενάγηση στο υδροηλεκτρικό εργοστάσιο της ΔΕΗ στη λίμνη Πολυφύτου

13:30 Διάλειμα  Γεύμα ? Αναχώρηση

 

Στην προσπάθεια που καταβάλουμε μας για τη μείωση του κόστους της μετακίνησης και διαμονής, προκρίθηκε πρόταση να αλληλοφιλοξενηθούν οι μαθητές μεταξύ τους, με την άδεια των γονέων. Έτσι οι μαθητές που ήρθαν φιλοξενήθηκαν από αυτούς του σχολείου της Αιανής, ενώ αντίστοιχα οι μαθητές της Αιανής θα φιλοξενηθούν από αυτούς του Γυμνασίου Καναλίων Μαγνησίας όταν θα ανταλλάξουν την επίσκεψη στις αρχές Απριλίου.

Τέλος θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τους γονείς για την άδεια που παραχωρούν στα παιδιά τους ώστε να συμμετέχουν σε όλες τις δραστηριότητες του σχολείου αλλά και τη συμπαράστασή τους (όπως η φιλοξενία) για την επιτυχημένη ολοκλήρωση του προγράμματος.

Joomla Templates by Joomla51.com