Η πρώτη συνάντηση πραγματοποιήθηκε μεταξύ 7-11 Νοεμβρίου 2016 στο Γυμνάσιο GeorgeTutoveanu στο Barlad Ρουμανίας.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης έγιναν συναντήσεις εργασίας στο χώρο του σχολείου.Φωτογραφίες από την 1η αυτή συνάντηση μπορείτε να δείτε παρακάτω:

 

 

 

 

 

Ε Λ Λ Η Ν Ι Κ Η   Δ Η Μ Ο Κ ΡΑ Τ Ι Α

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ

ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ

----------

ΠΕΡ/ΚΗ Δ/ΝΣΗ Π & Δ ΕΚΠ/ΣΗΣ ΔΥΤ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Δ/ΝΣΗ Δ/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ ΚΟΖΑΝΗΣ

ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΑΙΑΝΗΣ

 

 

 

 

 

 

 

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Στην Καισάρεια της Καππαδοκίας το Γυμνάσιο Αιανής

 

Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι εργασίες της 4ης και τελευταίας συνάντησης σχολικών μονάδων της Ευρώπης στην Καισάρεια της Καππαδοκίας στην Τουρκία, την περασμένη εβδομάδα, η οποία διεξήχθη στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus+ ΚΑ2. Αντιπροσωπεία του Γυμνασίου Αιανής και του Γενικού Λυκείου Βελεστίνου Μαγνησίας εκπροσώπησε τη χώρα μας δίνοντας το παρόν με εργασίες μαθητών, δημιουργίες έργων και στοιχεία ερευνών.

Τα σχολεία συμμετέχουν σ’ ένα πολυμερές Project του Erasmus+ ΚΑ2 - Σχολική Εκπαίδευση, με τίτλο «MyEurope, myFuture, myResponsibility. Energyandsustainability» (Η Ευρώπη μου, το μέλλον μου, η ευθύνη μου. Ενέργεια και βιωσιμότητα), το οποίο αποτελεί μέρος της συνεργασίας για την καινοτομία και την ανταλλαγή ορθών πρακτικών και υποστηρίζεται οικονομικά από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Οι χώρες εταίροι που συμμετέχουν στο πρόγραμμα είναι η Ελλάδα με δύο σχολεία – το Γυμνάσιο Αιανής Κοζάνης και το Γενικό Λύκειο Βελεστίνου Μαγνησίας- η Ρουμανία, η Γερμανία, το Λουξεμβούργο, η Τσεχία και η Τουρκία, ενώ η χρονική διάρκεια είναι δύο έτη (2016 – 2018).

Κύριος σκοπός του προγράμματος παραμένει η δυναμική της συμβολής στη βελτίωση της ποιότητας της εκπαίδευσης στην Ευρώπη μέσω ανταλλαγής σχολικών και εξωσχολικών δραστηριοτήτων. Στο πλαίσιο αυτής της Ευρωπαϊκής διασχολικής συνεργασίας, οι τρεις πρώτες συναντήσεις πραγματοποιήθηκαν στη Ρουμανία, στην Ελλάδα και στην Τσεχία, ενώ η τέταρτη ολοκληρώθηκε στην Τουρκία με απαράμιλλη την φιλοξενία των συντελεστών της γειτονικής χώρας.

 

 

 

Το πρόγραμμα ολοκληρώνεται στο τέλος της σχολικής χρονιάς με την υλοποίηση των εργασιών των σχολείων-εταίρων και τα αποτελέσματά του, αφού κοινοποιηθούν, θα είναι διαθέσιμα στις ιστοσελίδες των σχολικών μονάδων αλλά και σε αυτήν του προγράμματος  http://www.eufures.eu/

 
Ο ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ
Μιχάλης Παππάς
ΠΕ02 Φιλόλογος

 

 

 

 

 

 

Στα πλαίσια του προγράμματος ERASMUS+ KA2 και για την καλύτερη διάχυση των δραστηριοτήτων  που δημιουργήθηκαν, χρησιμοποιήθηκαν ιστοσελίδες (στην αγγλική γλώσσα) οι οποίες κατασκευάστηκαν με την βοήθεια των αρμόδιων καθηγητών και των μαθητών που συμμετείχαν στο πρόγραμμα. 

Με αυτό τον τρόπο και με την χρήση των νέων τεχνολογιών, οι μαθητές κατανόησαν καλύτερα τον τρόπο λειτουργίας της Τηλεθέρμανσης. Τις ιστοσελίδες αυτές μπορείτε να τις δείτε στις παρακάτω διευθύνσεις:

1) https://eanivelestino.weebly.com/

2) http://zunal.com/tasks.php?w=365218 

3) https://www.bookwidgets.com/play/BEKTVP 

4) https://www.bookwidgets.com/play/JEK38V 

5) https://www.bookwidgets.com/play/WEK4H7 

6) https://www.bookwidgets.com/play/KEKZ6Y 

7)https://www.bookwidgets.com/play/WEK4K5

 

 

 

 

 

 

https://www.bookwidgets.com/play/BEKTVP

 

Στον παρακάτω σύνδεσμο μπορείτε να παρακολουθήσετε το βίντεο που δημιουργήθηκε από τους μαθητές του Γυμνασίου Αιανής στα πλαίσια του προγράμματος ERASMUS+ KA2. 

https://www.youtube.com/watch?v=uKxg5JH7_mw&feature=youtu.be

Στο τέλος του προγράμματος οι μαθητές μίλησαν για την εμπειρία τους από την συμμετοχή τους και έκαναν μια μικρή αποτίμηση για αυτό. Μπορείτε στον παρακάτω σύνδεσμο να παρακολουθήσετε πως αποτίμησαν το πρόγραμμα κάποιοι από τους μαθητές του Γυμνασίου Αιανής:

https://www.youtube.com/watch?v=l0J-T1aGQb0&feature=youtu.be

 

Το Γυμνάσιο Αιανής στη Δημοκρατία της Τσεχίας

Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι εργασίες της 3ηςσυνάντησης σχολικών μονάδων της Ευρώπης στο Kdyne της Δημοκρατίας της Τσεχίας, την περασμένη εβδομάδα, η οποία διεξήχθηστο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus+ΚΑ2. Αντιπροσωπεία του Γυμνασίου Αιανής και του Γενικού Λυκείου Βελεστίνου Μαγνησίας εκπροσώπησε τη χώρα μας δίνοντας το παρόν με εργασίες μαθητών, δημιουργίες έργων και στοιχεία ερευνών.

Το σχολείο συμμετέχει σ’ ένα πολυμερές Project του Erasmus+ΚΑ2 – Σχολική Εκπαίδευση, με τίτλο «My Europe, my Future, my Responsibility. Energy and sustainability»(Η Ευρώπη μου, το μέλλον μου, η ευθύνη μου. Ενέργεια και βιωσιμότητα), το οποίο αποτελεί μέρος της συνεργασίας για την καινοτομία και την ανταλλαγή ορθών πρακτικών και υποστηρίζεται οικονομικά από την Ευρωπαϊκή Ένωση.Οι χώρες εταίροι που συμμετέχουν στο πρόγραμμα είναι η Ελλάδα με δύο σχολεία – το Γυμνάσιο Αιανής Κοζάνης και το Γενικό Λύκειο Βελεστίνου Μαγνησίας, η Ρουμανία, η Γερμανία, το Λουξεμβούργο, η Τσεχία, και η Τουρκία και η χρονική διάρκεια είναι δύο έτη (2016 – 2018).

Στόχος του προγράμματος είναι η δημιουργία ενεργών Ευρωπαίων πολιτών με κίνητρα ευαισθητοποίησης για το μέλλον τους, έχοντας επίγνωση της περιβαλλοντικής ευθύνης. Οι μαθητές χρειάζεται να συνειδητοποιήσουν ότι το μέλλον είναι στα χέρια τους και έχουν ως αποστολή τους την κινητοποίηση και άλλων, ώστε να λειτουργήσουν στο πλαίσιο της βιωσιμότητας και της περιβαλλοντικής υπευθυνότητας για χάρη του τους δικού τους μέλλοντος αλλά και της Ευρώπης. Τα σχολεία από τις έξι χώρες αναπτύσσουν έναν κύκλο μάθησης σχετικό με τα θέματα της ενέργειας και της βιωσιμότητας πάνω στις πτυχές του ηλεκτρικού ρεύματος, του νερού, των εναλλακτικών μορφών ενέργειας, της μεταφοράς και διανομής της, των τροφίμων και της διατροφής, της διαχείρισης των αποβλήτων και της ανακύκλωσης. Τον κύκλο αυτόν τον διδάσκονται σε σχέδια μαθημάτων που αναπτύσσει το πρόγραμμα, ενώ συνεργάζονται διασχολικά για τη διάδοσή του.

Στο πλαίσιο αυτής της Ευρωπαϊκής διασχολικής συνεργασίας, οι δύο πρώτες συναντήσεις πραγματοποιήθηκαν στη Ρουμανία και στην Ελλάδα (και στις δύο περιοχές μας), το φθινόπωρο και την άνοιξη που μας πέρασαν αντίστοιχα, η τρίτη συνάντηση πραγματοποιήθηκε μεταξύ 5-10 Νοεμβρίου 2017 στη Δημοκρατία της Τσεχίας και η τέταρτη και τελευταία συνάντηση είναι προγραμματισμένη στην Καισάρεια της Τουρκίας τον ερχόμενο Απρίλιο.

Κύριος σκοπός του προγράμματος παραμένει η δυναμική του να μπορεί να συμβάλει στη βελτίωση της ποιότητας της εκπαίδευσης στην Ευρώπη μέσω ανταλλαγής σχολικών και εξωσχολικών δραστηριοτήτων.

 

 

Ο ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ

Μιχάλης Παππάς

ΠΕ02 Φιλόλογος

 

 

 

Ε Λ Λ Η Ν Ι Κ Η   Δ Η Μ Ο Κ ΡΑ Τ Ι Α

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ

ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ

----------

ΠΕΡ/ΚΗ Δ/ΝΣΗ Π & Δ ΕΚΠ/ΣΗΣ ΔΥΤ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Δ/ΝΣΗ Δ/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ ΚΟΖΑΝΗΣ

ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΑΙΑΝΗΣ

 

 

 

 

 

Ευρωπαϊκό πρόγραμμα Erasmus+ και Γυμνάσιο της Αιανής

Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκε η 2η συνάντηση του Ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus+ με τίτλο «MY EUROPE, MY FUTURE, MY RESPONSIBILITY» (Η Ευρώπη μου, το Μέλλον μου, η δική μου ευθύνη) στην Αιανή την περασμένη εβδομάδα 04-07/04/2017.

Το Γυμνάσιο Αιανής συμμετέχει σ’ ένα πολυμερές Project του Erasmus+ ΚΑ2, το οποίο αποτελεί μέρος της συνεργασίας για την καινοτομία και την ανταλλαγή ορθών πρακτικών και υποστηρίζεται οικονομικά από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Οι χώρες εταίροι στο πρόγραμμα είναι η Ελλάδα, η Ρουμανία, η Γερμανία, το Λουξεμβούργο, η Τσεχία, και η Τουρκία και χρονική διάρκεια είναι δύο έτη (2016 – 2018).

Στόχος του προγράμματος είναι η δημιουργία ενεργών Ευρωπαίων πολιτών με κίνητρα ευαισθητοποίησης για το μέλλον τους, έχοντας επίγνωση της περιβαλλοντικής ευθύνης. Οι μαθητές χρειάζεται να συνειδητοποιήσουν ότι το μέλλον είναι στα χέρια τους και έχουν ως αποστολή τους την κινητοποίηση των άλλων ώστε να λειτουργήσουν στο πλαίσιο της βιωσιμότητας και της περιβαλλοντικής υπευθυνότητας για χάρη του τους δικού τους μέλλοντος αλλά και της Ευρώπης. Τα σχολεία από τις έξι χώρες αναπτύσσουν έναν κύκλο μάθησης σχετικά με τα θέματα της ενέργειας και της βιωσιμότητας, που ασχολούνται με τις πτυχές του ηλεκτρικού ρεύματος, του νερού, των εναλλακτικών μορφών ενέργειας, της μεταφοράς και διανομή της, των τροφίμων και της διατροφής, της διαχείρισης των αποβλήτων και την ανακύκλωση.

Οι μαθητές του Γυμνασίου Αιανής επέδειξαν στους εκπαιδευτικούς από τις παραπάνω χώρες, το έργο τους και ανέλυσαν τον τρόπο με τον οποίο δούλεψαν. Παράλληλα, στο πλαίσιο των πολιτιστικών εκδηλώσεων, επέδειξαν τις ικανότητές τους σε παραδοσιακούς και μοντέρνους χορούς, ενώ η παρουσία και οι χαιρετισμοί του Περιφερειακού Δντη Εκπ/σης Δυτ. Μακεδονίας κ. Κωνσταντόπουλου Κωνσταντίνου και της Δντριας Β/θμιας Εκπ/σης Κοζάνης κας Βόντσα Βασιλικής επικύρωσαν και ανέδειξαν τη σημαντικότητα της συμμετοχής ελληνικών σχολείων σε ευρωπαϊκά προγράμματα.

Οι εκπαιδευτικοί από τις παραπάνω χώρες εκτός από τον χώρο του Γυμνασίου Αιανής, όπου παρακολούθησαν τις εκπαιδευτικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις, γεύθηκαν παραδοσιακά εδέσματα προετοιμασμένα από το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του Σχολείου, φιλοξενήθηκαν και από τον Δήμο Κοζάνης στις εγκαταστάσεις της Τηλεθέρμανσης, μια και ήταν το αντικείμενο της εργασίας των μαθητών. Η παρουσία τους στην Κοζάνη ολοκληρώθηκε με την επίσκεψή τους στο 10ο και 21ο Νηπιαγωγείο Κοζάνης Χατζηκώστα.

Η φιλοξενία των αντιπροσωπειών συνεχίστηκε στο Βελεστίνο Μαγνησίας, όπου εδρεύει το έτερο ελληνικό σχολείο που συμμετάσχει στο πρόγραμμα, το ΓΕΛ Βελεστίνου. Εκεί ολοκληρώθηκαν οι εργασίες του προγράμματος και ανανεώθηκε η συνάντηση των εκπροσώπων στη Δημοκρατία της Τσεχίας.

Η διεύθυνση και ο σύλλογος εκπαιδευτικών του Γυμνασίου Αιανής θα ήθελαν να ευχαριστήσουν θερμά όλους όσοι συνέβαλαν στην επιτυχή διοργάνωση της συνάντησης αυτής, τους μαθητές, τον σύλλογο γονέων και κηδεμόνων, την τοπική κοινότητα και κοινωνία της Αιανής, τον Δήμο Κοζάνης, την Περιφερειακή Δνση Δυτ. Μακεδονίας και τη Δνση Β/θμιας Εκ/σης Κοζάνης.

Για το Γυμνάσιο Αιανής

Ο Διευθυντής

Μιχάλης Παππάς

Στο παρακάτω link μπορείτε να δείτε και να κατεβάσετε τις δραστηριότητες που δημιουργήθηκαν στα πλαίσια του προγράμματος ERASMUS+ KA2 (στα ελληνικά και στα αγγλικά). Οι δραστηριότητες αυτές μοιράστηκαν στους μαθητές του σχολείου μας και στους μαθητές των άλλων χωρών. Τα αποτελέσματα αλλά και τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν αναλύθηκαν στις επιμέρους συναντήσεις. 

1) https://drive.google.com/file/d/1UCwOW6x1tTEFQb5fqUA5Gff-bp2FQr2K/view  (ελληνικά)

2) https://drive.google.com/file/d/0B9Dbu7k5z_kAS1R1UU9TWUowa3M/view?usp=sharing (αγγλικά)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Το σχολείο συμμετέχει σ’ ένα πολυμερές Project του Erasmus+ ΚΑ2, με τίτλο «MY EUROPE, MY FUTURE, MY RESPONSIBILITY»  (Η Ευρώπη μου, το Μέλλον μου, η δική μου ευθύνη), το οποίο αποτελεί μέρος της συνεργασίας για την καινοτομία και την ανταλλαγή ορθών πρακτικών και υποστηρίζεται οικονομικά από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Οι χώρες εταίροι στο πρόγραμμα είναι η Ελλάδα, η Ρουμανία, η Γερμανία, το Λουξεμβούργο, η Τσεχία, και η Τουρκία και χρονική διάρκεια είναι δύο έτη (2016 – 2018).

Στόχος του προγράμματος είναι η δημιουργία ενεργών Ευρωπαίων πολιτών με κίνητρα ευαισθητοποίησης για το μέλλον τους, έχοντας επίγνωση της περιβαλλοντικής ευθύνης. Οι μαθητές θα πρέπει να συνειδητοποιήσουν ότι το μέλλον είναι στα χέρια τους και έχουν ως αποστολή τους την κινητοποίηση των άλλων ώστε να λειτουργήσουν στο πλαίσιο της βιωσιμότητας και της περιβαλλοντικής υπευθυνότητας για χάρη του τους δικού τους μέλλοντος αλλά και της Ευρώπης. Τα σχολεία από τις έξι χώρες θα αναπτύξουν έναν κύκλο μάθησης σχετικά με τα θέματα της ενέργειας και της βιωσιμότητας, που ασχολούνται με τις πτυχές του ηλεκτρικού ρεύματος, του νερού, των εναλλακτικών μορφών ενέργειας, της μεταφοράς και διανομή της, των τροφίμων και της διατροφής, της διαχείρισης των αποβλήτων και την ανακύκλωση

Joomla Templates by Joomla51.com